Ga naar hoofdinhoud

Interieurmarkt wil beter en luxer

Kwalitatief betere materialen en duurdere, luxere oplossingen. Daar hebben de Nederlandse meubelindustrie en interieurbouw een groeiende behoefte aan. Het zorgt voor een stortvloed aan nieuwe producten en ideeën. Waarbij alles draait om samenwerking, automatisering en duurzaamheid.

De trend dat er steeds meer aandacht uitgaat naar het interieur én dat de klant er ook meer geld voor over heeft, merken interieurbouwers en leveranciers aan deze sector.

“Eigenlijk komt alles samen en zien we dat het interieur naar een hoger niveau is getild”, aldus een interieurbouwer. “Vroeger waren het alleen maar HPL’s die geplakt werden met melamine of fineer. Dat is niet meer zo. De hele markt is veranderd. Mensen ontwerpen zelf, komen bij ons en wij zetten het ontwerp voor hen in 3D. Vervolgens realiseren wij wat zij bedacht hebben. De klant wil maatwerk.”

Trends

Qua materialisatie is de vraag groot en breed. Populair zijn (akoestisch dempende) vezelplaatpanelen die zijn afgewerkt met decoratief edelfineer. Een andere trend is het combineren van verschillende materialen. Bijvoorbeeld hout en staal, en houten vloeren die doorgetrokken worden naar de balies en waarin LED-lijnen verwerkt zijn.

De belangrijkste houtsoort is nog steeds eiken, maar daarnaast zijn de grenenhoutsoorten – met name de Europese gelige kwaliteiten – in opkomst.

Het volledige artikel is te lezen in Houtwereld nr. 13 (30 augustus 2019). Klik HIER voor de digitale editie (gratis voor abonnees op het vakblad). Geïnteresseerd? Vraag HIER een (proef)abonnement, een digitaal abonnement of een gratis proefnummer aan.

(foto: Decospan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer