Ga naar hoofdinhoud

Masterclass over houten gevelbekleding

Centrum Hout/VVNH verzorgt op 31 oktober een Masterclass over gevelbekledingen van hout voor architecten. Dit gebeurt op uitnodiging van de BNA Academie, de opleidingstak van de branchevereniging voor architecten.

De Masterclass wordt op dinsdagmiddag 31 oktober gegeven in Amersfoort. Deze praktische cursus behandelt in drie delen de mogelijkheden, toepassing en noodzakelijk kennis rondom houten gevelbekleding.

Er wordt gekeken naar de kenmerken en het gedrag van op de gevel populaire houtsoorten en houtproducten, zoals gemodificeerd hout. Ook de voor- en nadelen komen aan de orde.

 

De deelnemers worden verder voorgelicht over de verschillende typen en vormen gevelbekledingen. Bijvoorbeeld rabat, channel- en bevelsiding, open gevelbekledingen en bekledingen van houtachtige plaatmaterialen. De aandacht gaat tevens uit naar aandachtspunten voor het creëren van een technisch gezien optimale gevel, waaronder dilatatie, ventilatie, regelwerk, bevestiging, afwerking en folies.

 

Andere belangrijke agendapunten zijn garanties, brandeisen en classificaties. Ook tips voor het effectief voorschrijven van hout voor gevelbekledingen zullen niet ontbreken.

 

De Masterclass wordt gehouden in een bijzonder en inspirerend gebouw met houten gevelbekleding. Architect Haiko Meijer (bureau Onix) zal het project toelichten en de gasten aan het einde van de middag rondleiden. Ook zal hij problemen die hij is tegengekomen bij het ontwerp en de bouw behandelen, zodat zijn ervaringen anderen weer verder kunnen helpen.

Voor informatie en inschrijven: bna.nl/bna-academie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer