Ga naar hoofdinhoud

Mathew Vola Constructeur van het Jaar

Directeur Arup Mathew Vola is door VNconstructeurs uitgeroepen tot Constructeur van het Jaar 2021. De award werd uitgereikt tijdens Building Holland 2021. De jury beloont daarmee Vola’s ‘boeiende portfolio’ in binnen- en buitenland en prijst tevens de manier waarop hij gebruik maakt van digitale technologie bij de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

‘Vola ontwikkelt met zijn team een parametrische methodiek om de circulariteit van gebouwen op elementniveau te evalueren. Daarnaast worden analyses uitgevoerd op de invloed van zon, wind en geluid. Hij is een actief promotor en toepasser van hout als duurzaam constructiemateriaal van de toekomst’, aldus het juryrapport.

De jury roemde tijdens de bekendmaking in de RAI Amsterdam een aantal van Vola’s meest bekende projecten. Zo was hij ontwerpleider van de Singapore Sports Hub: een 60.000 zitplaatsen tellend stadion met bewegend dak. Daarnaast staat hij aan de basis van het constructieve ontwerp van HAUT; de hoogste houten hybride woontoren in Nederland.

Mathew Vola: “Deze titel is nadrukkelijk ook een erkenning het hele team. Alleen door elkaar op elk project te blijven uitdagen, komen we tot vernieuwende oplossingen. Deze oplossingen zijn nodig om onze industrie te verduurzamen en dus toekomstbestendig te maken. Ik zie deze prijs dan ook als een aanmoediging om ons te blijven inzetten voor duurzame innovatie en onze gebouwde omgeving regeneratief te maken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer