Ga naar hoofdinhoud

Medal of Excellence voor Guus

Aan de recente wereldkampioenschappen voor beroepen, de WorldSkills in het Russische Kazan, deed HMC’er Guus van Velthuijsen samen met dertig andere studenten uit de hele wereld mee aan de wedstrijd Beste Meubelmaker. Guus behaalde 703 punten en daarmee een Medal of Excellence. Hiermee werd hij 15e.

De deelnemers hadden vier dagen de tijd om een meubel te maken. Het waren lange dagen waarbij heel veel werk verricht moest worden. Veel deelnemers vonden het strakke tijdschema lastig en niet iedereen kreeg het meubel af.

Dat laatste gold ook voor Guus: “Op de eerste dag had ik mijn blad nagenoeg al afgemaakt en wilde ik de andere dag verder met lijmen en door met de romp van het meubel. Dag twee heb ik veel werk kunnen verzetten. Niet alles liep volgens plan en ik zag dat andere deelnemers ook foutjes maakten. De derde wedstrijddag was ontzettend zwaar. Ik had twee van de drie onderdelen af en ingeleverd. Het laatste onderdeel, de lade, moest ik op de laatste wedstrijddag afmaken. En toen was de laatste dag aangebroken. Ik kreeg het meubel net niet af, net als vele anderen. Maar ik ben erg tevreden met het eindresultaat!”

Eigen meubelmakerbedrijf

Guus gaat nu, samen met zijn vriendin en oud-student van het HMC Laura Bosman, verder met hun eigen meubelmakersbedrijf: www.velthout.nl.

Eén reactie op “Medal of Excellence voor Guus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer