Ga naar hoofdinhoud

Meningen welkom over EUTR en ontbossing

Betrokkenen kunnen online commentaar en adviezen geven én hun ervaringen delen als het gaat om de Europese Houtverordening (EUTR). De Europese Commissie krijgt ook graag feedback op de FLEGT-wetgeving en op nieuwe maatregelen om wereldwijd ontbossing tegen te gaan.

Tot en met 26 november loopt de openbare inspraakronde voor de ‘Fitness Check’ van de EUTR en FLEGT. Klik HIER om daaraan mee te doen.

De EUTR en FLEGT zijn in het leven is geroepen om te voorkomen dat illegaal gekapt hout en houtproducten Europa binnenkomen. De Europese Commissie is nu eindelijk bezig met een evaluatie van beide wet- en regelgevingen, die nauw met elkaar zijn verbonden. Ze worden beoordeeld op onder meer hun effectiviteit, efficiëntie en samenhang.

Transparante toeleveringsketen

Tot en met 10 december kan er online worden gereageerd op maatregelen voor de link tussen ontbossing en producten die op de Europese markt worden gezet. Klik HIER om uw mening daarover te geven.

Met deze publieksconsultatie wil de Europese Commissie onder meer nagaan welke maatregelen er nog te nemen zijn om bossen wereldwijd te beschermen en ontbossing te weren. Daarbij heeft Brussel een transparante toeleveringsketen voor ogen. Het initiatief heeft betrekking op landbouwproducten, veeteelt, hout en meer.

Eén reactie op “Meningen welkom over EUTR en ontbossing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer