Ga naar hoofdinhoud

Meters maken in cao-overleg timmerindustrie

Werkgevers en werknemers onderhandelen op 28 september voor de derde keer over een nieuwe cao voor timmerfabrieken. Hoofdonderwerpen zijn loonontwikkeling en een regeling voor zware beroepen.

Brancheorganisatie NBvT en de vakbonden FNV en CNV bogen zich op 9 september over hun wederzijdse voorstellen. Volgens CNV zijn er “meters gemaakt”. FNV noemt de sfeer “kritisch, maar opbouwend”. Ter sprake kwamen de verwachte economische ontwikkelingen en de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) voor zware beroepen. Maar ook het loongebouw voor BBL-leerlingen, de regeling tijdelijke aanpassing arbeidsduur, leren en ontwikkelen en (verplichte) scholingsdagen.

Toekomst

Op maandag 28 september kaarten de overlegpartners hét heikele punt aan: wel of geen hoger loon voor de werknemers in de timmerindustrie? De NBvT schetste eerder een somber toekomstbeeld en wees erop dat ruim 140 bedrijven een NOW I-aanvraag deden voor overheidssteun. Op grond van allerlei publicaties en toekomstverwachtingen zien de vakbonden echter kansen en groei weggelegd in de timmerindustrie.

Lees ook: Praten over cao’s houthandel en timmerindustrie

(Foto: FNV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer