Ga naar hoofdinhoud

Metsä Wood werkt samen met beton fabrikant aan duurzaam bouwen

Het Finse Metsä Wood gaat samenwerken met een fabrikant van prefab betonelementen en een huizenbouwer. De drie bedrijven willen een nieuw duurzaam en hybride bouwconcept ontwikkelen.

Einddoel van de samenwerking is het produceren van eenvoudig repliceerbare koolstofarme elementstructuren die een nieuwe manier van bouwen mogelijk maken, zowel in Finland als over de hele wereld,’ stellen de partners ambitieus. Het moet een hybride concept worden voor gebouwen met meerdere verdiepingen.

Metsä Wood bundelt hiervoor haar krachten met de fabrikant van prefab betonelementen Consolis Parma en huizenbouwer Arkta Rakennus.

Frame en gevel

‘Het radicaal verminderen van de klimaatimpact is een gemeenschappelijke zorg voor de hele bouwsector. Wij hebben klimaat centraal gesteld en ons doel is om onze uitstoot jaarlijks met vijf procent te verminderen en te halveren tegen 2035’, zegt Juha Rämö van betonbouwer Consolis Parma.

Consolis Parma wil met Metsä Wood de beste eigenschappen van hout en beton combineren, zowel in een gebouwframe als in geveloplossingen. ‘Een hybride constructie maakt het mogelijk om het aandeel van hernieuwbaar materiaal in constructies met meerdere verdiepingen te vergroten zonder de efficiëntie van het bouwproces of de prestaties van oplossingen in gevaar te brengen.’

Kerto LVL van Metsä Wood

‘Ons lichtgewicht Kerto LVL is zeer geschikt voor hybride bouwtoepassingen In samenwerking met onze partners hebben we de beste voorwaarden voor het vinden van de oplossingen’, zegt Jussi Björman van Metsä Wood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer