Ga naar hoofdinhoud

Minder bedrijven failliet

Vorig jaar zijn in Nederland 6.303 ondernemingen failliet gegaan, een daling van 22% ten opzichte van 2014. In 2015 raakten 1.756 minder bedrijven bankroet dan een jaar eerder. Dat blijkt uit gegevens van bedrijfsinformatiespecialist Graydon.

De meeste faillissementen vonden plaats in de groot- en detailhandel en naar omvang werden de (afval)watersector en de horeca het hardst getroffen. In de provincie Zuid-Holland kwamen de meeste faillissementen voor. De verwachting van Graydon voor 2016 is dat het aantal faillissementen verder zal afnemen en weer in de buurt komt van het niveau van 2008.
De groot- en detailhandel heeft te maken met het grootste aantal faillissementen, in deze sector gingen 1.356 bedrijven over de kop op een totaal van 255.712 bedrijven. Financiële instellingen en de bouw vullen de top drie aan als het gaat om het aantal faillissementen. Wel is ten opzichte van vorig jaar in al deze sectoren een reductie zichtbaar van het aantal faillissementen.
De industrie behoort weliswaar nog steeds tot de top 4 van sectoren die het zwaarst door faillissementen worden getroffen. Maar ten opzichte van een jaar eerder daalde de faillissementsratio met bijna de helft. Er werden in de industriesector dan ook 29 procent minder ondernemingen bankroet verklaard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer