Ga naar hoofdinhoud

Misverstanden parket en vloerverwarming aangepakt in video’s

Stichting Promotie Houten Vloeren lanceert drie informatieve animatievideo’s over de misverstanden rond parket en vloerverwarming. Dit is onderdeel van de campagne Vloerverwarming en Parket, die eind 2021 is gestart. Stichting Promotie Houten Vloeren zag vol verbazing het aantal hardnekkige misverstanden over parket in combinatie met vloerverwarming stijgen.

Daarom lanceerde de stichting in 2021 een website met alle benodigde informatie voor verschillende doelgroepen. Dankzij een unieke branchebrede samenwerking van leveranciers, samen met circa 200 selectdealers, besloten ze dit jaar om deze misverstanden te gaan behandelen in animatievideo’s. Met als doel om de markt én consumenten te informeren over de duurzame match van parket en vloerverwarming en misverstanden uit de wereld te helpen.

Video’s

Deze animatievideo’s zijn gebaseerd op de meest voorkomende praktijksituaties die worden uitgelegd vanuit drie personages. Marloes is starter met haar eerste koopwoning, Petra is doorgroeier die een nieuwsbouwwoning laat bouwen en Bep is een senior in een appartement. Ze lopen allemaal tegen onterechte waarschuwingen aan dat zij met hun vloerverwarming geen houten vloer kunnen kiezen. De video’s leggen uit wat Rc-waarde is en dat hout juist wel kan. Het is de bedoeling dat de branche deze video’s deelt met een groter publiek. 

De andere twee video’s zijn hier te vinden.

Misverstanden

Nieuwbouw wordt standaard opgeleverd met vloerverwarming en eventueel vloerkoeling en vaak in combinatie met een warmtepomp. Ook bij renovatie van woningen en bedrijfspanden kiest men steeds vaker voor vloerverwarming, want het geeft comfortabele warmte én gebruikt minder energie. Het is gek dat een parketvloer nog steeds regelmatig wordt afgeraden bij vloerverwarming. Door verkeerde voorlichting wordt er voor een minder duurzame oplossing gekozen. Wat vaak ook nog eens niet de eerst keus van de bewoner was. Een gemiste kans vindt de Stichting Promotie Houten Vloeren.

Want:

  • Hout heeft een geschikte warmteweerstand met Rc-waarde <0,13 [m²K/W].
  • Parket houdt langer warmte vast, dus geen koude voeten als de thermostaat uit is.
  • Duurzaam, want in 1 m3 hout zit 1 ton CO2 opgeslagen.
  • Gaat een leven lang mee.
  • Geschikt voor vloerverwarming, vloerkoeling of lage temperatuurverwarming zoals warmte-win-installatie.

De animatievideo’s zijn te vinden op de website en via de websites en sociale media kanalen van de selectdealers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer