Ga naar hoofdinhoud

MOSO op klimaattop

Het Nederlandse MOSO International is gevraagd als gastspreker tijdens diverse evenementen op de klimaattop in Parijs. De Europese marktleider in bamboeproducten moet politici overtuigen van de bruikbaarheid van bamboe als een natuurlijke hulpbron in de strijd tegen klimaatverandering.

Het doel van de internationale klimaattop is om alle deelnemende landen een bindende overeenkomst te laten tekenen om de opwarming van de aarde onder de 2 graden celcius te houden. MOSO International neemt hiervoor actief deel aan de verschillende deelsessies samen met het Internationale Netwerk voor Bamboe en Rotan (INBAR). Tijdens deze sessies worden wereldleiders gewezen op de mogelijkheden van bamboe als antwoord op ontbossing en klimaatverandering. Met het uiteindelijke doel om de toepassing van bamboe opgenomen te krijgen in internationale klimaatwetgeving.
In samenwerking met INBAR en de TU Delft lanceert MOSO een nieuwe studie over de Life Cycle Assessment (LCA) van industriële bamboeproducten als vloeren, panelen en balken. Deze producten hebben zelfs na de productie in China en verzending naar Europa nog een negatieve CO2-uitstoot. Pablo van der Lugt, schrijver van het rapport en hoofd duurzaamheid & innovatie bij MOSO: “De bevindingen uit het rapport tonen aan dat CO2-uitstoot van bamboeproducten negatief is. Dit komt door de aanzienlijke (her-)bebossingprojecten met bamboe in China waardoor extra CO2 wordt gebonden. Tegelijkertijd wordt door het gebruik van bamboe als energiebron door nuttige verbranding in de afvalfase het gebruik van fossiele brandstoffen fors verminderd.” Het rapport is gebaseerd op het productieproces van MOSO, maar biedt andere producenten een helder kader om de milieueffecten van de eigen producten te reduceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer