Ga naar hoofdinhoud

Nederland verdubbelt import van houtpellets

Met opgeteld 1,223 miljoen metrieke ton (2018: 0,598 MMT) heeft Nederland in 2019 ruim dubbel zoveel houten verbrandingskorrels geïmporteerd dan in het jaar ervoor. Dit is een nieuw record. Gezien de geplande ingebruikname van nog meer biomassacentrales en de verbouwing van menig kolencentrale naar houtpelletverbranding, loopt de invoer van pellets en briketten dit jaar naar schatting op tot 2,5 miljoen ton.

Dit blijkt uit gegevens van de USDA, het Amerikaanse ministerie van Landbouw, dat zich weer baseert op cijfers van Eurostat en diverse ondernemingen.

Het merendeel van de Nederlandse pellets en briketten was afkomstig uit de Baltische staten (400.000 ton), gevolgd door Rusland (190.000), België (190.000) en de Verenigde Staten (130.000 ton).

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft twee Nederlandse overheidsinstanties gevraagd om de langetermijnrol van biomassa voor de circulaire economie te onderzoeken en of het nodig is om een ​​nieuw duurzaamheidsraamwerk voor biomassa te implementeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer