Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse Rondhoutveiling 2022

De 26e editie van de Nederlandse Rondhoutveiling vindt plaats op zaterdag 26 februari 2022. Leden van de Bosgroep en andere geïnteresseerden kunnen hun hout nog tot 31 december 2021 aanmelden bij de keurmeesters via houtveiling@bosgroepen.nl. Inmiddels is dat alweer door een flink aantal mensen gedaan.

Onduidelijk is nog of mensen fysiek bij de veiling aanwezig kunnen zijn. Zo niet dan wordt hij – net als in 2021 – in hybride vorm georganiseerd. De kans is groot dat het hier inderdaad op uitdraait. Alexander Pechtold zal ook dan weer optreden als veilingmeester.

Achtergrond

Elk jaar organiseren de Bosgroepen op de laatste zaterdag van februari de Nederlandse Rondhoutveiling. Op deze voor Nederland unieke veiling worden de mooiste boomstammen uit bos en plantsoen per opbod verkocht. Het gaat om rondhout van bovengemiddelde kwaliteit dat wordt gebruikt voor bijzondere en duurzame toepassingen (meubelhout, restauraties, vloeren, kunstvoorwerpen, fijnhout etc.).

Met deze veiling willen de bosgroepen aandacht vragen voor het Nederlandse kwaliteitshout. De boseigenaar krijgt via de veiling een goede prijs voor zijn/haar kwaliteitshout en de afnemers hebben keuze uit de mooiste kavels voor duurzame bestemmingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer