Ga naar hoofdinhoud

NEPCon zoekt leden voor expertforum

NEPCon gaat in opdracht van de Europese Commissie een ​​studie uitvoeren naar certificerings- en verificatiesystemen voor de bos(bouw)sector en houtproducten. Betrokkenen worden uitgenodigd zitting te nemen in een panel van deskundigen.

Het onderzoek duurt een jaar. NEPCon zal een overzicht maken van certificerings- en verificatiesystemen en certificaten die worden gebruikt op het gebied van bos- en houtproducten. Ook moet er een systeem komen voor de evaluatie van dergelijke certificerings- en verificatieregelingen van derden, inclusief hun sterke en zwakke punten, vooral met betrekking tot de Europese Houtverordening (EUTR).

Verder wordt gekeken of de scope uit te breiden is met andere producten die afkomstig zijn uit conversiebossen en of verdere werkzaamheden nodig zijn op EU-niveau of voor de Europese Commissie.

Forum van deskundigen

Bij het uitvoeren van deze studie wil NEPCon nauw samenwerken met een Stakeholder Consultative Forum (SCF). Geïnteresseerde belanghebbenden worden uitgenodigd daaraan deel te nemen. Dat kan door een mail te sturen naar Christian Sloth via eutr@nepcon.org.

Bezoek voor meer informatie de NEPCon-webpagina en/of neem deel aan het inleidende webinar op 18 juni om 11.00 uur CEST.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer