Ga naar hoofdinhoud

NGO’s starten campagne #Together4Forests

Wie dat wil, kan de Europese Commissie laten weten dat er een krachtige wet moet komen die regelt dat uitsluitend ontbossingsvrije producten de EU bereiken. Meer dan honderd natuur- en mensenrechtenorganisaties zijn daarom de Europese campagne #Together4Forests gestart. Ze willen ervoor zorgen dat die wet er ook echt komt. De publieksconsultatie van de Europese Commissie loopt tot 10 december 2020.

De Europese Unie is nog altijd één van de topimporteurs van onder andere soja, palmolie en vlees uit gebieden waarvoor vaak bossen en andere waardevolle natuurgebieden zijn vernietigd. Europa heeft geen wetgeving tegen ontbossing. In de tweede helft van 2021 moet duidelijk zijn hoe de Europese bossenwet eruit komt te zien.

De Together4Forests-campagne wordt in Nederland gesteund door Greenpeace, Wereld Natuur Fonds (WWF), IUCN-NL, Vogelbescherming Nederland en Both ENDS.

De publieksconsultatie kan HIER worden ingevuld (de antwoorden gaan rechtstreeks naar de Europese Commissie).

Eén reactie op “NGO’s starten campagne #Together4Forests

  • Wij ondersteunen deze campagne van harte. Zéér noodzakelijk voor behoud van de bossen van de Amazone en de fauna aldaar en in de Pantanal, het grootste wetland ter wereld. Én voor de 7 miljard mensen op Planeet Aarde om te kunnen blijven ademen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer