Ga naar hoofdinhoud

‘Niet zomaar wat hout meegeven’

Volgens Houtwereld-columnist Splinter zijn acht van de tien Nederlandse houthandelaren “lompe houtboeren”. Passie voor hout is volgens hem volkomen afwezig. Houtwereld ontving tal van reacties via de mail, website en social media. Conclusie: Splinter heeft zeker géén ongelijk.

De opinie van Splinter is één van de succesvolste rubrieken van Houtwereld. Achter dit pseudoniem gaat een selecte, ‘bonte’ groep van professionals uit de hout- en bouwsector schuil.

Geen passie voor hout

In het magazine Houtwereld (nr. 10 van 2020) en op Houtwereld.nl schrijft Splinter: “Mijn houtpassie is grenzeloos. En die passie mis ik bij 80% van de houthandelaren. Acht van de tien Nederlandse houthandelaren zijn lompe houtboeren. Wat ze verkopen en wat ervan gemaakt wordt, interesseert hen nauwelijks. Ze zouden ook betonnen palen of stoeptegels kunnen verkopen.”

Reacties

“Dit is wel heel generaliserend over onze sector. Blij dat wij ons bij de 20% weten te scharen”, reageert een handelaar.
Een andere handelaar schrijft: “Is het generaliserend? Of doet het gewoon pijn om te lezen? Laten we eerlijk zijn: zo onherkenbaar is dit verhaal helaas niet. Maar goed: élke handelaar zal zeggen dat hij/zij bij de 20% hoort. Alleen staat de ervaring van de klant daar nog wel eens mee in contrast. Het is dus niet zozeer wat jij zelf van je bedrijf vindt, maar hoe de klant het ervaart.”

Een fijnhouthandelaar vraagt vooraf altijd aan de klant wat er van het hout wordt gemaakt. “Zomaar wat hout meegeven, is vragen om problemen. Zo’n klant, al heeft die geld in de hand, sturen we meestal maar weg.”

Klik hier voor de complete digitale editie van Houtwereld nr. 11 van 18 september 2020 (gratis voor abonnees op het vakblad). Geïnteresseerd? Vraag HIER een (proef)abonnement, digitaal abonnement of gratis proefnummer aan.

Eén reactie op “‘Niet zomaar wat hout meegeven’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer