Ga naar hoofdinhoud

Nieuw houtbouwconcept HOUTbaar

ERA Contour, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep presenteren een eigen concept voor modulaire en circulaire woningbouw: HOUTbaar. De casco’s worden gemaakt van kruislaaghout (CLT) en gelamineerd fineerhout (LVL).

Samen met de scale-ups Sustainer Homes en The New Makers introduceren de ondernemingen, die verenigd zijn in het TBI WOONlab, hun unieke concept. Op dit moment worden de eerste prototypes gemaakt in twee varianten: HOUTbaar HUIS en HOUTbaar LOFT. Die zijn nog dit jaar klaar en te bezoeken.

Rudy van Gurp, hoofd van TBI WOONlab: “Modulair bouwen in hout is nu nog een uitzondering maar niet meer voor lang, daar zijn wij van overtuigd. We zochten naar oplossingen om dit opschaalbaar en dus betaalbaar te maken voor corporaties en beleggers in het middensegment. Samen met Sustainer Homes en The New Makers gaan we die uitdaging aan en HOUTbaar is daarop ons antwoord.”

Woning en loft

HOUTbaar is leverbaar als eengezinswoning en als loft. De loft is 3,5 meter breed, waardoor er drie huizen in plaats van twee naast elkaar passen op een kavel. Een loft telt 32 vierkante meter woonoppervlakte, is ontwikkeld voor starters en singles, en laat zich uitbreiden naar 80 vierkante meter met twee verdiepingsvloeren.
“Het HOUTbaar HUIS is een reusachtige Legosteen”, vervolgt Van Gurp. “Een slimme bouwmodule waar alles wat je voor woningbouw nodig hebt al kant-en-klaar in zit. We hebben daarmee de ideale standaard gezinswoning ontwikkeld: alle kennis en data van de samenwerkende TBI-ondernemingen zijn daarin verwerkt.”

Eén reactie op “Nieuw houtbouwconcept HOUTbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer