Ga naar hoofdinhoud

Nieuw project met reclaimed hout

In een renovatie- en onderhoudsproject in Wormerveer zijn bij 81 woningen de oude tuimelvensters vervangen door energie-efficiëntere dakramen van Velux, die bovendien zijn gemaakt van reclaimed hout. Ze werden geleverd door BMN Bouwmaterialen.

Logchies Renovatie en Onderhoud voerde de opdracht uit namens woningcorporatie Parteon. Zo kregen de woningen ook nieuwe dak- en gevelisolatie en mechanische ventilatie.

Het door Velux ontwikkelde dakraam van reclaimed hout is gecertificeerd als ‘FSC 100% Recycled’. “Het vormt een speciale propositie voor grotere projecten”, vertelt duurzaamheidsmanager Ronald Bal van Velux Nederland. “Dit reclaimed hout is afkomstig van gebruikt hout, zoals balken en dakplaten die gered zijn uit sloopgebouwen van soms wel honderd jaar oud. Dat vermindert het gebruik van nieuw hout met 100%. Bovendien wordt het product getest, goedgekeurd en CE-gecertificeerd volgens EU-voorschriften en -productnormen, waardoor we er dus alle gebruikelijke garanties op kunnen geven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer