Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe cao’s meubel- en timmerindustrie akkoord

Foto: FNV

De cao’s voor de Meubelindustrie en Interieurbouw en ook voor de Timmerindustrie zijn na ledenraadpleging van vakbonden CNV en FNV beide definitief.

Timmerindustrie

FNV en CNV vakmensen hebben samen eind november met de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT), een onderhandelingsresultaat voor de cao voor de timmerindustrie bereikt. FNV leden stemden met maar liefst met 90% voor het akkoord.

In de toekomstige cao, met een looptijd van 1 december 2021 tot 1 maart 2024 (27 maanden), krijgen de medewerkers er loon erbij. Alle medewerkers, ook de BBL-leerlingen, krijgen per 1 december een éénmalige uitkering van maximaal €325,00 bruto. Alle werknemers vanaf 21 jaar krijgen per 1 januari 2022 een verhoging van €70,00 bruto per maand (op fulltime basis). Op 1 december 2022 volgt een loonsverhoging van 1%. Op 1 januari 2023 krijgen de werknemers dan nog een verhoging van €85,00 bruto per maand. Verder wordt de ploegentoeslag verhoogd. 

Lees hier het volledige onderhandelingsakkoord cao Timmerindustrie.

Michel Nijenhuis, voorman van de werkgeversdelegatie en voorzitter van de Branche Vereniging voor de Timmerindustrie: ‘De groei van onze sector met de daarbij horende toename van het aantal banen vraagt om een eigentijdse CAO.  Met dit onderhandelingsresultaat is wederom een goede stap gezet richting verdere modernisering van de CAO Timmerindustrie.’

Meubelindustrie en Interieurbouw

Zowel Koninklijke CBM, branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie, als de vakbonden FNV en CNV gaan akkoord met het onderhandelingsresultaat van 25 november jl. Na stemming van de leden is er definitief een 2-jarige Cao Meubelindustrie en Interieurbouw tot stand gekomen.

Op 1 februari 2022 gaan de lonen met 3% omhoog en op 1 januari 2023 met 3,25%. Verder kunnen werknemers, die fysiek zwaar belastende werkzaamheden hebben verricht, vanaf 1 januari 2022 onder bepaalde voorwaarden vanaf 65-jarige leeftijd vervroegd uittreden.

Op 1 januari 2022 start ook het nieuwe loongebouw. Dit loongebouw sluit beter aan op de daadwerkelijke arbeidsvoorwaarden in de sector, het biedt werkgevers meer houvast en werknemers meer perspectief. Verder wordt er ook in de komende jaren geïnvesteerd in duurzame inzetbaarheid, opleiding en scholing.

Lees hier het volledige onderhandelingsakkoord cao Meubelindustrie en Interieurbouw.

CBM vindt dat de afspraken bijdragen aan de bedrijfseconomische versterking, het concurrerend vermogen en de continuïteit van bedrijven. Én aan de noodzaak om als sector aantrekkelijk te zijn en te blijven, rekening houdend met de huidige krapte op de arbeidsmarkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer