Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe directeur FSC Nederland: Wyke Smit

Nieuwe directeur FSC Nederland: Wyke Smit

Per 1 oktober is Wyke Smit Directeur van FSC Nederland. Zij gaat zich inzetten voor het uitrollen van de strategie 2021-2025 met als doel het beschermen en herstellen van bossen wereldwijd. Hierin ligt de focus op drie ambities. De eerste ambitie is 100% duurzaam hout en papier op de Nederlandse markt. De tweede betreft meer houtgebruik in de bouw en tot slot het verbeteren van het verdienmodel van (tropische) bossen.

Wyke Smit studeerde sociologie en milieukunde aan de Universiteit Utrecht en werkte vervolgens bij verschillende organisaties waaronder de Groene11 (als Senior adviseur public affairs natuur- en milieuorganisaties) en Natuurmonumenten (als Adjunct regiodirecteur). Tot september 2021 was zij werkzaam als manager bestuurlijke zaken in de Efteling. In deze rol leidde ze de afdeling die verantwoordelijk was voor alle overheidscontacten, duurzaamheid en veiligheid.

Een leven lang duurzaamheid

Wyke: “Ik zet mij al bijna mijn hele leven in voor duurzaamheid. Zowel in mijn werkende leven vanuit maatschappelijke organisaties als vanuit het bedrijfsleven. Als pragmatisch idealist zoek ik altijd het verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. Niemand is voor ontbossing, maar door het FSC-keurmerk en de projecten van FSC-Nederland is het mogelijk een echte bijdrage te leveren om ontbossing tegen te gaan.”

Bert van Veldhuizen, bestuursvoorzitter, is ingenomen met de aanstelling van Wyke Smit: “Wyke weet mensen te verbinden. We verwachten dat ze een nieuwe impuls zal geven aan het samenwerken met onze directe partners. Maar ook met andere stakeholders in het zich steeds uitbreidende speelveld van duurzaam bosbeheer.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer