Ga naar hoofdinhoud

Deli Home in Franse handen

Deli Home in Gorinchem wordt overgenomen door de Franse investeringsmaatschappij Ardian. Dit versterkt de digitale strategie en Europese expansie van deze producent en distributeur van duizenden woonproducten op basis van hout.

De deal met Ardian werd afgesloten door Deli’s aandeelhouder NPM Capital. Deli Home maakt deuren, kasten, vloeren, trappen en andere decoratieve of constructieve woonproducten. Met de nieuwe aandeelhouder aan boord kan Deli Home haar digitale strategie verder uitrollen en de internationale ambitie vormgeven om op de lange termijn marktleider in West-Europa te worden.

Deli Home is bekend van merken als CanDo, Bruynzeel, Lundia, Skantrae (foto) en Weekamp Deuren. Via doe-het-zelfzaken, groothandelaren in bouwmaterialen, renovatie- en online kanalen zijn de producten beschikbaar in tien Europese landen. Bij het bedrijf, met een jaaromzet van zo’n 350 miljoen euro, werken 1.250 mensen.

Digitale timmerfabriek

Victor Aquina, CEO Deli Home: “Onze groeistrategie richt zich allereerst op de verdere digitalisering van het totale bestelproces. Inclusief het configureren van maatwerkproducten voor de doe-het-zelver en professional. Ten tweede legt deze investering de bodem onder verdere internationale expansie. Dit proces willen we versnellen via zowel autonome groei als acquisities.”

Hij vervolgt: “Door de overname kunnen wij als de digitale timmerfabriek van Europa verder groeien door uitbreiding naar met name Duitsland en Frankrijk. Daarnaast gaan we meer maatwerkconcepten leveren en zorgen voor een bredere distributie van het totale assortiment in met name de renovatiemarkt. Ardian is een sterke Europese speler en ideale partner om ons potentieel op al die vlakken te benutten.”

Marktleider

In Nederland heeft Deli Home (met een historie die teruggaat tot 1869) het geschopt tot marktleider in doe-het-zelfartikelen. De onderneming is actief in de gehele keten: van maatwerkproductie tot logistieke service. Afgezien van Gorinchem bevinden zich ook fabrieken in Polen en Tsjechië. Bovendien runt Deli verkoopmaatschappijen in de Benelux, Frankrijk, Spanje, Portugal, Hongarije en Roemenië.

Lees ook: Nieuwe naam voor Deli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer