Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe EU-bosstrategie voor 2030

De Europese Raad laat weten dat de EU-ministers van Landbouw Raadsconclusies hebben aangenomen over de nieuwe EU-bosstrategie voor 2030. Deze strategie is een prominent onderdeel van de Europese Green Deal. Hij bouwt voort op de biodiversiteitsstrategie van de EU en moet helpen de uitstoot van broeikasgassen tot 2030 met ten minste 55% te verminderen.

De Raad onderkent in zijn conclusies dat bossen een essentiële rol spelen bij de overgang van de EU naar een groene, klimaatneutrale en concurrerende circulaire bio-economie. De nieuwe strategie zet terecht in op bevordering van duurzame houtproducten. Ook het voorstel om een nieuw partnerschap voor onderzoek en innovatie op bosbouwgebied op te zetten is een goede zaak.

Tegelijkertijd benadrukt de Raad dat een evenwicht nodig is tussen de ecologische, sociale en economische aspecten van duurzaam bosbeheer. Daarnaast dat is het noodzakelijk de nationale bevoegdheden op het gebied van bosbouw en bosbeheer te eerbiedigen. Tot slot is de toevoeging van een internationale dimensie essentieel; gericht op het tegengaan van de wereldwijde ontbossing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer