Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Hibin-cao bijna rond

Een nieuwe cao voor de circa 7.500 werknemers in de groothandel in bouwmaterialen is in zicht. Werkgeversvereniging Hibin heeft met de vakbonden een principe-akkoord bereikt. Hun achterbannen buigen zich nu over de inhoud daarvan. Bij de Hibin is ook een aantal grote houthandelaren aangesloten.

CNV Vakmensen, FNV Bouwen & Wonen en de Hibin hebben afspraken gemaakt over een loonsverhoging van 2% en een eenmalige uitkering van 350 euro. Wel is het zo dat deze eenjarige cao op 1 januari 2021 alweer verstrijkt. Partijen hebben de accenten voor volgend jaar daarom al meegenomen in hun gesprekken.

Dit jaar heeft de handel in bouwmaterialen behoorlijk gedraaid, mede door de losgebarsten bouwwoede bij de mensen. Die hausse is echter aan het overwaaien waardoor volgend jaar onzekerder is voor de bouwtoelevering.

In 2021 gaan de cao-partners een systeem uitwerken, waarbij werknemers zelf voor bepaalde arbeidsvoorwaarden kunnen kiezen. Ook wordt gekeken of de proef met nieuwe werktijden om te zetten is in een definitieve regeling. Daarnaast verandert de voorwaarde voor een vierdaagse werkweek van 9,5 uur per dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer