Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe locatie Trendhout geopend

Trendhout heeft dinsdag 7 juni haar nieuwe hoofdkantoor en logistiek centrum in Hattemerbroek feestelijk geopend. Na ruim een jaar bouwen heeft de producent van Douglas tuinproducten de nieuwe locatie op het nieuwe H2O industrieterrein aan de A50/A28 in gebruik genomen. Op de oorspronkelijke locatie in Oldebroek blijft de productie en verkoopafdeling gevestigd.

Directeur Maarten de Weerd is trots op het resultaat: “Het ziet er prachtig uit en de verhuizing ging vlekkeloos. We hebben alles eerst helemaal afgemaakt, het magazijn gevuld en zijn toen over gegaan. Een mooi moment dat we ook goed gevierd hebben onze medewerkers en hun gezinnen.” Met een barbecue, springkussen en vuurwerkshow was dat een mooi feest.

Het nieuwe pand van 15.000 vierkante meter is gebouwd met een combinatie van Douglas hout en staal. Een louvres gevelsysteem van Douglas latten, zorgt ervoor dat de wind door de kieren de opslag in kan. “Je voelt het gewoon trekken in het magazijn. Dat werkt perfect voor het drogen van het hout”, aldus Maarten de Weerd. In het nieuwe pand is ook het hoofdkantoor gevestigd en een trainings- en vergaderzaal. De oorspronkelijke locatie in Oldebroek blijft bestaan voor de verkoopafdeling, de werkvoorbereiding en de productie van constructies en buitenverblijven.

Flinke groei

Het bedrijf stond vijf jaar geleden voor een flinke groei en keuzes. “We huurden al een opslagruimte in de buurt, maar dat was gezien de groei niet meer genoeg. Dan sta je voor de keuze. Nog een pand huren of echt voor groei en professionalisering gaan. Het werd dat laatste. We werden immers een steeds grotere speler in de markt. We hadden toen nog het idee om onze extra opslagruimte na de verhuizing op te kunnen opzeggen, maar gezien onze groei in de tussentijd is dat nu al geen optie meer. Wel hebben we nu alle logistiek vanaf één locatie.”

Gezien het algemene personeelstekort heeft Trendhout in hun nieuwe logistieke centrum ingezet op automatisering. “We kunnen op deze locatie met hetzelfde aantal logistieke medewerkers het dubbele werk aan.” Begin volgend jaar organiseert Trendhout in een rustiger periode nog een feestelijke opening voor zakelijke relaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer