Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe norm voor gevingerlast hout

Tot en met 10 februari kan bij SKH commentaar worden ingediend op de herziene beoordelingsrichtlijn voor gevingerlast hout voor dragende toepassingen.

Aan de inhoud van de vernieuwde BRL 1704-01 is de definitie van een vingerlas toegevoegd. Daarnaast is het onderscheid tussen naaldhout en loofhout gewijzigd in CE-plichtige houtsoorten en overige houtsoorten.
Bij gemodificeerd hout en bamboe zijn de sterkteklassen vervangen door de buigsterkte, elasticiteitsmodules en dichtheid. Gemodificeerd hout en bamboe mogen/kunnen niet ingedeeld worden in een sterkteklasse conform de EN 338. Tot slot is ook het merken aangepast voor gemodificeerd hout en bamboe.

Kritiek

De nieuwe BRL 1704-01 werd de afgelopen maanden al inhoudelijk bekeken door Stichting KOMO en de markt, waarna een aantal opmerkingen is verwerkt. Ook het College van Deskundigen (CvD) van SKH bracht in de tekst nog wat wijzigingen aan qua vorm en formulering, zonder productinhoudelijke consequenties. Het eindresultaat ligt nu ter kritiek voor aan belangstellenden.

Klik HIER voor de kritiekversie van de BRL en het commentaarformulier

(foto: SKH)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer