Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe praktijklokalen hout

Koning Willem-Alexander heeft gisteren in Hengelo het nieuwe C.T. Stork College geopend. Het VMBO-gebouw bevat praktijklokalen voor hout, bouw, industriële techniek, practicumlokalen en economie.

Architectenbureau Gortemaker Algra Feenstra heeft het C.T. Stork College ontworpen, in samenwerking met Morfis.

Het VMBO-college werd symbolisch geopend door koning Willem-Alexander en twee leerlingen door de onthulling van een kunstwerk. Het programma bestond daarna uit enkele muziekstukken met een oorspronkelijke tekst van C.T. Stork, het bekende bedrijf uit Hengelo waar de school naar vernoemd is. Het is 150 jaar geleden dat C.T. Stork startte met de onderneming in Hengelo, de basis voor de maakindustrie in Twente.

De locatie ligt aan de noordzijde van Hengelo tussen de stad en de A1 en kent zo een landschappelijke zijde en een stedelijke zijde gericht op de aangrenzende woonwijk. Die verdeling is in het ontwerp terug te zien in zowel de vormgeving als in de verdeling van de verschillende onderwijsrichtingen. Een golvende gevel verbeeldt de landschappelijke elegantie en een strakke rechte gevel de stoere industriële beleving.

Aan deze zuidzijde liggen de praktijklokalen hout, bouw, industriële techniek, practicumlokalen en economie. Aan de golvende entreezijde zijn de leer-werk-huizen gesitueerd, evenals de clusters zorg en welzijn en kunst en cultuur. Tussen deze twee werelden bevindt zich een atrium waarin de verbindingen tussen de verschillende disciplines worden gelegd. Letterlijk door middel van bruggen door de ruimte maar ook figuurlijk door een podium, een tribunetrap en de kantine van de bovenbouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer