Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe studiereis naar Zweden

Tussen 16 en 20 september 2019 staat er weer een IEB-studiereis naar de Zweedse zagerij Ingarps Trävaror gepland. Cursisten leren tijdens deze week hoe zij visueel hout moeten sorteren en krijgen inzicht in het hele proces van houtverwerking zoals het bij veel zagerijen in Zweden eraan toegaat.

Ingenieursbureau Evan Buytendijk stelt zijn studiereis naar Zweden speciaal samen voor professionals die in hun dagelijks werk te maken hebben met vurenhout, de houtsoort waar Nederland eeuwenlang al mee bouwt. De reis laat ze kennis opdoen van de Scandinavische sorteerregels en houtindustrie.

Leidraad is het ‘grijze boekje’ dat de basis vormt voor sortering conform de Scandinavische kwaliteitsklasse en voor inkoop- en verkoopcontracten. Aan het eind van de trip wordt een examen afgenomen.

Het gezelschap bezoekt half september drie zagerijen: Eksjö Industri, Zweden Timber en Ingarps Trävaror. Ook krijgen de deelnemers in het bos uitleg over de oogst van bomen en duurzaam bosbeheer. Op het programma staat verder een excursie naar een houtverduurzamer die meerdere verfstraten in productie heeft.

Het Zwedengevoel wordt vergroot door een verblijf in een hotel gebouwd in typisch Zweedse stijl aan de rand van een meer. Naast al het leren geniet de groep ook van de Zweedse cultuur, landschappen en keuken.

http://www.evanbuytendijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer