Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe studiereis naar Zweden

Van 17 tot en met 21 september neemt Ingenieursbureau Evan Buytendijk (IEB) belangstellenden mee naar Zweden. Vakmensen die te maken hebben met vurenhout kunnen tijdens deze bijzondere trip hun kennis over de kwaliteitssortering ervan opfrissen.

De deelnemers leren ter plekke alles over het visueel sorteren van hout volgens de Scandinavische sorteerregels.
Al vier keer eerder vertrok Evan Buytendijk van het gelijknamige ingenieursbureau uit Apeldoorn met een groep cursisten per vliegtuig naar Zweden. Doel: visueel hout leren sorteren volgens de Scandinavische Sorteerregels (binnen houtkringen ook wel bekend als Het Grijze Boekje versie 2016).
De cursuslocatie is bij Ingarps Trävaror, een middelgrote houtzagerij gelegen vlakbij Eksjö. Ingarps beschikt over diverse productiefaciliteiten voor bijvoorbeeld het machinaal op sterkte sorteren, vingerlassen en hout verduurzamen.

 

De cursus wordt verzorgd door Evan Buytendijk. Hij neemt zijn reisgenoten mee naar houtzagerijen en naar bospercelen waar hij uitleg geeft over duurzaam bosbeheer. Op de laatste dag wordt een examen afgenomen door Chister Uddh, een Zweedse deskundige die jarenlang Zweedse sorteerders heeft opgeleid. De voertaal van de training is Nederlands en Engels.
Naast de intensieve training kunnen de deelnemers genieten van het prachtige landschap en de cultuur van Zweden. Bovendien verblijven zij in een hotel gebouwd in een typisch Zweedse stijl, met mooie uitzichten.
 

Website: www.evanbuytendijk.nl
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer