Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Tricoya-fabriek in Maleisië

Accsys’ dochteronderneming Tricoya Technologies gaat samen met de Maleisische Petronas Chemicals Group Berhad een haalbaarheidsonderzoek doen naar het gezamenlijk ontwerpen, bouwen en exploiteren van een geïntegreerde fabriek. Het is de bedoeling dat deze fabriek in Maleisië met behulp van azijnzuuranhydride Tricoya-grondstoffen zal produceren.

Accsys is een snelgroeiende en duurzame chemische technologiegroep, die in Arnhem hout acetyleert wat leidt tot het houtproduct Accoya.

Daarnaast acetyleert Accsys houtvezels, die dienen als grondstof voor de MDF-plaat Tricoya. In dat kader werkt Accsys samen met onder andere de Ierse MDF-fabrikant Medite.

Zowel Accoya als Tricoya kenmerken zich, dankzij het procedé, door een buitengewoon lange levensduur in buiten- en binnentoepassingen.

 

Al enige tijd zoekt Accsys naar mogelijkheden voor nieuwe productielocaties buiten Europa. Daartoe is nu een overeenkomst gesloten met Petronas Chemicals Group Berhad (PCG).

Een nieuwe, in Maleisië te bouwen fabriek gaat Tricoya-grondstoffen maken. Voor de behandeling van de benodigde houtvezels wordt gebruikgemaakt van azijnzuur van de bestaande joint venture van PCG in Maleisië.

 

De nieuwe fabriek levert daarna de geacetyleerde Tricoya-houtvezels onder licentie aan fabrikanten van houtachtige plaatmaterialen in Zuidoost-Azië, als belangrijkste grondstof voor hun productie van Tricoya-platen die in de bouwsector in de regio worden gebruikt.
 

De evaluatie omvat voorbereidende technische onderzoeken, een regionale haalbaarheidsstudie naar klanten en de markt alsmede onderzoek naar financieringsmogelijkheden. Beide partijen voeren het onderzoek exclusief uit gedurende een periode van ten minste achtttien maanden.
 

Paul Clegg, Chief Executive van Accsys, licht toe: “Dit is een spannende en belangrijke stap voor Accsys die ons mogelijkheden biedt om nieuwe markten voor Tricoya in Azië te betreden. We zijn erg blij dat we de uitbreiding van onze wereldwijde productie kunnen verkennen met PCG, een groot internationaal chemisch bedrijf met zo’n sterke aanwezigheid in Azië.”
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer