Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe voorman Bosgroepen

Jan Jaap de Graeff is sinds 1 januari de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Unie van Bosgroepen. De Bosgroepen hopen dat De Graeff met zijn brede netwerk in de groene wereld kan bijdragen aan de samenwerking en verbinding met andere partijen.

Hij volgt Hendrik de Beaufort op, die ruim vijftien jaar de Raad van Toezicht en daarvóór het bestuur leidde. Onder het voorzitterschap van De Beaufort zijn de vele kleine Bosgroepen uit de jaren negentig samengegaan naar drie Bosgroepen nu. De Bosgroepen hebben een centrale positie verworven bij de ondersteuning in het beheer en herstel van bos en natuur van vele eigenaren.
Jan Jaap de Graeff heeft een schat aan ervaring in de wereld van water en natuur. Zo was hij onder meer dijkgraaf van het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard, voorzitter van de Unie van Waterschappen en algemeen directeur van Vereniging Natuurmonumenten. Hij vervult diverse bestuursfuncties, onder andere bij Stichting Twickel en Stichting Kasteel De Haar, en is lid van de Raad voor de Leefomgeving en de commissie voor de Milieueffectrapportage.
“De kwaliteit van de leefomgeving wordt mede bepaald door goed beheer van bos en natuur. De Bosgroepen ondersteunen eigenaren op alle fronten van beheer en zorgen voor verbinding op inhoud. Daar is nog meer winst te behalen”, aldus De Graeff.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer