Ga naar hoofdinhoud

NoVuLam dakoverkappingen met RC van 8

In opdracht van bouwbedrijf SMB uit Duiven, produceert Timmerfabriek Ter Harmsel scharnierende dakkappen voor vier vrijstaande, nul-op-de-meter woningen. Deze woningen komen te liggen in het Park van Teuge, op het voormalige terrein van jeugdsoos PECO.

Om het netto verbruik van de woningen tot nul te reduceren, zijn bij de bouw energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen beraamd. Zo krijgen de woningen PV-panelen, een warmtepomp en geïsoleerde gevels, vloeren en dak. Zowel de begane grondvloer als de verdieping worden verwarmd met vloerverwarming en de gasaansluiting ontbreekt.

Rc van 8

Om het benodigde dikke isolatiepakket in de dakkappen te kunnen aanbrengen, maakt Ter Harmsel gebruik van NoVuLam liggers met een diepte van 34 cm. Hiermee is direct de juiste diepte beschikbaar en is het niet nodig te verlijmen. Omdat het timmerbedrijf direct in de eerste fase was betrokken, heeft het de architect optimaal kunnen adviseren over de juiste isolatie en dikte van de kappen. Hiermee is een Rc van 8 te realiseren.

Naast de diepte van 34 cm en de eenvoudige verwerking van het dikke isolatiepakket vielen de NoVuLam spanten op door hun beperkte dikte en hiermee lage gewicht. Daarbij zijn de ligger kaarsrecht.

Fabricage

Het timmerbedrijf heeft alles op maat laten zagen in haar eigen zagerij. Vervolgens zijn de dakkappen in de timmerfabriek in Holten geassembleerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer