Ga naar hoofdinhoud

OBS De Wildschut in Gilze opgeleverd

In de gemeenteraad van Gilze en Rijen is het lang gegaan over Openbare Basisschool De Wildschut in Gilze. Moest het 40 jaar oude gebouw gerenoveerd worden of gesloopt en nieuw gebouwd? De keuze viel uiteindelijk op nieuwbouw. In hout, natuurlijk.

Het is een fors gebouw geworden en architectenbureau Grosfeld Bekkers Van der Velde heeft het idee van ‘leerfabriek’ nog wat versterkt door ouderwetse lichthappers op het dak te ontwerpen, die de school het contour geven van een klassiek industrieel gebouw. Het nut van de lichthappers wordt duidelijk aan de binnenzijde van het nieuew schoolgebouw dat door de Bouwgroep Moonen gerealiseerd is. het gebouw heeft aan één zijde, die van het atrium een zeer grote vliesgevel met ramen, aan de andere zijdes zijn kleinere vensters gebouwd. Door de lichtval van boven dringt toch overal daglicht door in dit tweelagige gebouw dat in zijn geheel zeer energiezuinig gebouwd is.
De buitengevel is met hout afgewerkt. Aan de binnenzijde valt vooral de zichtkwaliteit van de afwerking op.

gilze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer