Ga naar hoofdinhoud

Omzet houtindustrie torent uit boven de rest

De Nederlandse industrie draaide in het vierde kwartaal 7,2 procent minder omzet dan een jaar eerder. Als enige bedrijfstak scoorde de hout- en bouwmaterialenindustrie juist méér omzet. Zowel de houtindustrie als de bouwmaterialenindustrie pluste met 3,6 procent.

Dit meldt het CBS. De omzet van de industrie nam in het vierde kwartaal in het binnenland af met 5,8 procent en in het buitenland met 8,0 procent. Vooral aardolieproducenten kregen klappen uitgedeeld. De afzetprijzen zakten in het vierde kwartaal 4,5 procent onder het peil van een jaar eerder.

Na de maatregelen die halverwege maart werden genomen om het coronavirus te bestrijden, haalden industriële producenten vooral in april en mei van het tweede kwartaal minder omzet binnen. In het derde kwartaal herstelde het omzetniveau deels. Ook in het vierde kwartaal bleek de omzet nog niet op het oude niveau: er was nog steeds sprake van een flinke afname ten opzichte van een jaar eerder. In heel 2020 viel de omzet van de industrie 8,3 procent lager uit dan in 2019.

Lees ook: Omzet houtindustrie aan kop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer