Ga naar hoofdinhoud

Onderzoek naar circulaire gevels

De Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT) doet mee met een verkenning van de circulaire potentie van de gevelbouw.

Nog deze maand start er een verkennend onderzoek naar de circulaire potentie van de gevelbouw. Het kabinet zegde dit eerder toe aan de Tweede Kamer, op initiatief van de drie brancheorganisaties in de gevelbouw: de VMRG, VKG en NBvT.

De studie wordt gedaan door een consortium onder leiding van Alba Concepts en bestaande uit Copper8, Frontwise Facades, Excess Materials Exchange, W/E adviseurs en Houthoff. De verkenning duurt van december 2019 tot juni 2020.

Producenten aansprakelijk

De gevelbranche verkent de mogelijkheden voor producentenverantwoordelijkheid. Dit betekent dat fabrikanten aansprakelijk zijn voor de kosten en effectiviteit van een verantwoorde afvoer en verwerking van de producten die zij op de markt brengen.

Het onderzoek kan leiden tot afspraken tussen overheid en branches over een hoogwaardig hergebruik van producten en grondstoffen in de gehele keten van de gevelbouw. De verkenning wordt afgesloten met een Plan van Aanpak. Dit resulteert over vijf jaar in een zelfstandig en financieel dragend systeem binnen de gevelsector waardoor de circulaire geveleconomie optimaal kan werken.

Eén reactie op “Onderzoek naar circulaire gevels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer