Ga naar hoofdinhoud

Online cursus veilig en gezond werken

Volgens de Arbowet moet de werkgever de werknemer voorlichten over de gevaren en risico’s op het werk. Deze verplichting staat ook in de cao voor de houthandel als het gaat om nieuw aangenomen werknemers. Samen met de meubelbranche organiseert de VVNH daarom de digitale cursus ‘Veilig en Gezond werken’.

De online cursus is, specifiek voor de risico’s in de meubel- en houthandelssector, ontwikkeld door Freeway Arbo Advies. Deze is te volgen vanaf iedere locatie waar een computer staat. De les duurt twee uur en wordt gegeven van 8.00 tot 10.00 uur of van 15.00 tot 17.00 uur. Er doen minimaal 8 en maximaal 10 personen mee. Deelname kost € 60,= excl. BTW per persoon voor VVNH-leden en € 90,= excl. BTW voor niet bij de VVNH aangesloten houthandelsbedrijven.

In-company

Bij voldoende deelname kan de cursus ook ‘in-company’ gegeven worden. Dan is er meer aandacht voor bedrijfsspecifieke risico’s.

Na afloop krijgt de cursist een door een veiligheidskundige ondertekend certificaat. Dit bewijst aan de inspectie SZW dat er aan voorlichting is gedaan. Werknemers zijn in te schrijven voor de cursus op vrijdag 21 mei van 8.00 tot 10.00 uur of woensdag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur. Aanmelden kan bij Frans de Boer via f.deboer@vvnh.nl

Lees ook: Online leren over plaatmaterialen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer