Ga naar hoofdinhoud

OSB-plaat

Norbord stelt Panel2 voor aan doe-het-zelvers en zelfstandige professionals. De nieuwe OSB-plaat is sterk, duurzaam en heeft een gebruiksvriendelijk formaat. Panel2 is vierzijdig voorzien van tand en groef, en zorgt daarmee voor een snelle beplating van daken, ondervloeren en wanden.
De Panel2-platen bestaan uit verschillende lagen houtschilfers. Dit type plaat heeft geen zwakke plekken of knoesten en biedt – in tegenstelling tot multiplex – een constante sterkte en stijfheid. Panel2 is volgens zijn maker robuust, heeft een handig formaat (59 x 170 cm) en een laag gewicht (11 kg).
De platen met een oppervlakte van exact één vierkante meter zijn makkelijk in de auto te transporteren, onder de arm te dragen en te manoeuvreren door traphallen, gangen en deuren. Ook plaatsen gaat vlot, dankzij de aan vier zijden voorziene tand en groef. Voor een nog hogere sterkte van de voegen kunnen de Panel2-platen extra verlijmd worden.
Panel2-platen worden geproduceerd zonder toevoeging van formaldehydelijm en zijn bijgevolg 100% veilig in gebruik. De houtschilfers zorgen voor een veel efficiënter gebruik van de houtvezels. Deze zijn afkomstig van jonge bomen uit verantwoord beheerde bossen met FSC-keurmerk. Het plaatmateriaal is tevens geschikt voor vochtige ruimten, mits voorzien van een afwerking, vernis of laklaag. Panel2-platen zijn te verkrijgen bij de betere houthandelaar.

http://www.panel2.eu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer