Ga naar hoofdinhoud

Overname Spaanse palletpooler

De Faber Halbertsma Groep, die in de markt actief is onder de naam Pooling Partners, is de nieuwe eigenaar van het Spaanse palletpoolbedrijf El Palet Verde.

Deze stap markeert de internationale groei van Pooling Partners en vergroot het verspreidingsgebied in Spanje en Portugal. De Europese marktleider in palletproductie en pooling neemt de aandelen van het Spaanse bedrijf over van Zara & Logic S.L.
Uitgangspunt van de overeenkomst is dat Pooling Partners de samenwerking met bestaande klanten en de service-centra van El Palet Verde voortzet.
Dankzij het grote palletpoolnetwerk van El Palet Verde, dat gecoördineerd wordt vanuit het hoofdkantoor in Madrid, is voor de retailklanten de juiste hoeveelheid pallets altijd snel beschikbaar op de gevraagde plaats en tijd. Het Spaanse bedrijf telt 32 depots voor onderhoud van zijn actieve palletpool in de Spaanse en Portugese retailketens. Jaarlijks genereert El Palet Verde een omzet van circa vijf miljoen euro.
Om de synergievoordelen zoveel mogelijk te benutten, zal de El Palet Verde-palletpool volledig integreren in het IPP Logipal pool-netwerk van Pooling Partners.
De onderneming heeft een jaaromzet van meer dan 300 miljoen euro en bijna 800 werknemers. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Betuwe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer