Ga naar hoofdinhoud

Palletcentrale wordt aandeelhouder van Circular Plastics

De Palletcentrale Groep heeft aandelen gekocht van Circular Plastics. Eerder al sloot de Palletcentrale zich aan bij de Circular Plastics Alliance. Deze samenwerking zorgde al voor de ontwikkeling van een gerecyclede pallet. Deze zomer komt dit product op de markt.

Een jaar geleden ging de Palletcentrale de samenwerking aan met de Circular Plastics Alliance, een initiatief van Circular Plastics en haar partners. De Circular Plastics Alliance richt zich op innovatieve verpakkingsoplossingen binnen de circulaire economie van kunststof materialen, papier en karton. Bij de Circular Plastics Alliance zijn marktleiders uit uiteenlopende branches als partnerbedrijf aangesloten om meetbare resultaten te behalen.

Kunststof pallet

De samenwerking in het afgelopen jaar resulteerde in een pallet gemaakt van gerecycled kunststof. Deze innovatieve pallet wordt op korte termijn op de markt gebracht. Hiermee streeft de Palletcentrale er naar om ook met kunststof pallets een positieve invloed te hebben op de CO2-footprint van bedrijven. Net zoals zij dit al jaren met het inzamelen, repareren en opnieuw op de markt brengen van houten pallets doet. Bedrijven waarbij de Palletcentrale pallets opkoopt kunnen een officieel CO2-besparingscertificaat ontvangen voor in het milieujaarverslag.

Het blijft niet bij de ontwikkeling van één pallet. Op dit moment ontwikkelen de Circular Plastics Alliance en de Palletcentrale samen een tweede type gerecyclede pallet, voortgebracht uit gerecyclede gekleurde grondstoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer