Ga naar hoofdinhoud

Palletindustrie is ‘essentiële sector’

De Nederlandse brancheorganisatie EPV verzoekt de Nederlandse overheid om pallet- en emballagefabrieken de status van ‘essentiële bedrijven’ te verlenen. De productie, handel en reparatie van houten verpakkingen is in de coronacrisis immers cruciaal voor de Europese beschikbaarheid van noodzakelijke goederen en diensten.

De Europese federatie van producenten van houten verpakkingen FEFPEB meldt dat in vier landen de houten verpakkingensector is aangemerkt als essentieel. Italië, het Verenigd Koninkrijk, België en de Verenigde Staten hebben de branche op de lijst van vitale bedrijfstakken gezet. Dit betekent dat zelfs bij een lockdown de productie van pallets door kan gaan, zodat levensmiddelen- en farmaceutische industrieën hun producten kunnen blijven vervoeren.

Knelpunten

EPAL Nederland steunt de inspanningen van de European Federation of Wooden Pallet & Packaging Manufacturers (FEFPEB) en de Nederlandse Emballage en Palletindustrie Vereniging (EPV).

EPAL Nederland maakt deel uit van ‘s werelds grootste open uitwisselingspool van houten ladingdragers. Zonder de meer dan 600 miljoen EPAL-Europallets en 20 miljoen Boxpallets kunnen er aanzienlijke knelpunten ontstaan in de handelsstromen van de voedingssector, de chemische en medische industrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer