Ga naar hoofdinhoud

Parenco gaat samen met Van den Nagel Groep

Parenco Hout en de Van den Nagel Groep voegen hun activiteiten samen. De alliantie zorgt voor een sterke positie in de markt. Zowel op het gebied van handel in lokale grondstoffen als om toepassingen in de houtverwerkende industrie.

Eén centraal management geeft vanaf nu leiding aan beide ondernemingen. Vanuit Elspeet specialiseert Van den Nagel Groep zich al meer dan dertig jaar in bosbouw, met alle bijbehorende equipment. Parenco Hout in Doorwerth vormt de schakel tussen boseigenaren, bosbeheerders en de houtverwerkende industrie. Gezamenlijk bedienen de ondernemingen de hele keten, van bosonderhoud tot en met industriële toepassingen van hout.

Rene Buwalda, CEO van Primco waartoe Parenco Hout behoort, licht toe: “Samen vormen we de speler als het gaat om de markt te voorzien van de handel in lokale grondstoffen tot en met toepassingen in de houtverwerkende industrie. Bovendien zijn we gezamenlijk veel beter in staat om de verdere verduurzaming en professionalisering in de keten voort te zetten.”

Groeiende houtindustrie

Bram van den Nagel, naamgever van de Van den Nagel Groep, voegt daaraan toe: “De toekomst voor de houtindustrie wordt de komende jaren alleen maar groter en groter door de vraag naar hout in de bouw. De enige manier om continuïteit en groei daarin zeker te stellen, is om dit verantwoord en duurzaam te doen.”

Parenco Hout en het centrale management vestigen zich vanaf januari 2021 in het net opgeleverde hoofdkantoor van Primco in het Gelderse Duiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer