Ga naar hoofdinhoud

Partners gaan meer hout in de bouw toepassen

Onder het motto ‘Meer hout in de bouw!’ is een enthousiaste groep bedrijven in de bouw- en houtsector begonnen met de uitvoer van het herziene Bouw & Hout-convenant van FSC Nederland.

Alle FSC Bouw & Hout-convenantpartners gaan meer hout in bouwprojecten verwerken en spreken elkaar aan op hun ambitie. De deelnemers zien het gebruik van hout als één van de oplossingen in het kader van de circulaire bouweconomie. “Zij zetten daarmee een extra stap om de materiaaltransitie eerder in te zetten en niet te wachten op normalisatie en regelgeving”, aldus Rick Kamphorst, Projectleider bouw van FSC Nederland.

De convenantdeelnemers zitten allemaal op een gebruikspercentage van 90 tot 99% gecertificeerd hout; enkele van hen passen helemaal geen ongecertificeerd hout meer toe.

Werkgroepen

Drie werkgroepen met als onderwerpen Lobby, Innovatie en LCA hebben de doelstellingen voor 2020 geformuleerd en de taken verdeeld. Zij maken zich sterk voor de positie van houten producten in de Nationale Milieudatabase en voor het gezamenlijk voorlichten van opdrachtgevers op materiaalniveau. Ook zetten zij in op onderzoek naar de waarde van C02-opname (beprijzing).

(foto: FSC Nederland)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer