Ga naar hoofdinhoud

Paul Oomens voorzitter Hout- en Meubileringscollege

Sinds 1 maart 2022 is Paul Oomens voorzitter College van Bestuur van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Amsterdam en Rotterdam. Hij volgt Frans Veringa op die na 14 jaar voorzitterschap met pensioen gaat. Samen met CvB-lid Joke Bos vormt Paul Oomens nu het College van Bestuur van het HMC.

Met Paul Oomens krijgt het HMC opnieuw een bestuurder met een breed netwerk en kennis van het mbo. Hij was directeur bij de MBO Raad en heeft daarvoor verschillende functies bekleed bij onder andere de ministeries EZ en OCW. Paul Oomens over zijn benoeming: ‘Ik mag al vele jaren werken aan de kwaliteit van het beroepsonderwijs. Voor mij persoonlijk is dat het allermooiste onderwijs dat er is. Eerst heb ik dat vanuit de wetgeving gedaan, daarna vanuit de belangen van alle mbo-scholen samen. Hoe mooi is het nu om, samen met studenten, docenten en natuurlijk collega-bestuurder Joke Bos, te werken aan het opleiden en bijscholen van vakmensen vanuit het prachtige Hout- en Meubileringscollege! Ik kijk er naar uit!”

Joke Bos, lid College van Bestuur: ‘Ik verwacht dat Paul Oomens en ik elkaar goed aanvullen. Paul vanwege zijn achtergrond als directeur bij de MBO Raad en bij ministeries en ik vanuit mijn bestuurlijke en onderwijskundige ervaring. Ik kijk uit naar onze samenwerking.’ Jan Bonjer, voorzitter Raad van Toezicht: ‘We zijn blij dat we een geschikte opvolger hebben gevonden. Paul Oomens kent het mbo van haver tot gort, wat heel waardevol is voor de positie van het HMC als vakschool.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer