Ga naar hoofdinhoud

PEFC schorst PEFC Rusland

Het Russian National Voluntary Forest Certification System (FCR) is in overleg met PEFC Rusland geschorst door de PEFC International Board. De schorsing gaat in per 11 augustus 2022 en is aanvankelijk geldig tot 31 december 2022.

De schorsing is bedoeld om, in het licht van de huidige politieke situatie, een succesvolle langdurige samenwerking kunnen te behouden. Om zo met PEFC Rusland duurzaam bosbeheer in de Russische Federatie te ondersteunen.

Certificaten die zijn afgegeven aan het Russische National Voluntary Forest Certification System (FCR) worden vanaf 11 augustus 2022 niet langer erkend door PEFC. Dit geldt voor zowel bosbeheer- als Chain of Custody-certificaten. De gecertificeerde organisaties mogen daarom geen PEFC-claims of PEFC-label meer gebruiken. Ook kunnen zij materiaal niet als PEFC-gecertificeerd verkopen.

Conflict hout

Dat laatste was al het geval, omdat PEFC sinds 2 maart 2022 hout uit Rusland en Wit-Rusland als ‘conflict hout’ heeft aangemerkt en daarom niet verhandeld mag worden onder PEFC certificaat. De certificaten van organisaties waren echter nog wel geldig, maar mogen nu op geen enkele manier meer gebruikt worden.

Meer informatie over dit onderwerp is hier te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer