Ga naar hoofdinhoud

Perth wil hoogste hybride gebouw

Foto: C6Perth.com

In de Australische stad Perth moet met een hoogte van 183 meter het hoogste hybride gebouw ter wereld verrijzen. Dat zou dan tevens het eerste CO2-negatieve gebouw van West-Australië zijn. Nu de bouwaanvraag is ingediend, hoopt de ontwikkelaar eind dit jaar met de bouw te kunnen beginnen.

Het gebouw heet C6 en wordt ontwikkeld door Fraser&Partners en Grange Development. De kern is van beton, maar de rest van de constructie zal gebouwd worden met 7.400 m² glulam, kruislaaghout (CLT) en Laminated Veneer Lumber (LVL). De ontwikkelaars hebben uitgerekend dat het hout afkomstig is uit 580 zaadjes, een aantal dat je in de kom van twee handen kunt houden. Ze willen met C6 aan de wereld laten zien hoe levende en ademende gebouwen te creëren, die een positieve bijdrage leveren aan de gebouwde omgeving.

Het zal voornamelijk een appartementengebouw worden met bovenop een restaurant en een daktuin met eetbare planten. Op de verdiepingen zal veel groen worden aangeplant zodat er verticale vegetatie ontstaat. Na voltooiing zal de ontwikkelaar de onderzoeks-, ontwerp- en constructiedocumentatie van het project openlijk delen om de hybride houtbouwmethodologie verder te ontwikkelen.

Meer zien en lezen kan op de website van het gebouw C6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer