Ga naar hoofdinhoud

Petitie voor betere cao

Op woensdag 5 december wordt er opnieuw onderhandeld over een cao voor de houtverwerkende industrie. Om te benadrukken dat een goede loonsverhoging ertoe doet, overhandigen FNV Bouwen & Wonen en CNV Vakmensen daar een petitie namens de werknemers aan de werkgevers-onderhandelingsdelegatie.

De cao-partners zijn FNV Bouwen & Wonen en CNV Vakmensen aan de werknemerszijde. Van de werkgeverskant zijn dat de vereniging Dutch-Man, de EPV (pallet- en emballage-industrie) en de NVK (klompenfabrikanten).

 

Nadat alle partijen zich op 13 november opnieuw hadden gebogen over de nieuwe cao voor de houtverwerkende industrie, besloten zij een pauze in te lassen.

Men zag het niet zitten om op 20 november verder te onderhandelen. Redenen daarvoor zijn onduidelijkheid over de pensioenpremie en het feit dat de voorstellen over andere arbeidsvoorwaarden nog te ver uit elkaar liggen.

 

De volgende onderhandelingsronde vindt nu op 5 december plaats. In de petitie wordt onder andere gepleit voor 4% loonsverhoging voor de circa vierduizend werknemers in de branche. Zij maken onder andere duimstokken, pallets, kwasten en klompen.

 

“Werkgevers geven tot dusver aan niet meer loonruimte te hebben dan 1,75%. En dat in ruil voor een meer flexibele instelling van werknemers qua werkuren en werktijden. Overwerk, vrijwillig verplicht zaterdagwerk en ploegenwerk tot en met 60-jarige leeftijd, dat soort dingen. Daar zet CNV Vakmensen grote vraagtekens bij", aldus Roel van Dijk, cao-onderhandelaar namens CNV Vakmensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer