Ga naar hoofdinhoud

Podcast: “Gezondheid onderbelicht bij houtbouw”

Gegrepen worden door de effecten van hout. Dat overkwam zowel Patrick Schreven van ECO+BOUW als Jean Frantzen van DGMR. In de nieuwe podcast van ingenieursbureau DGMR, Duurzame toekomst, gaan ze hierop in. Waarom neemt de belangstelling voor bouwen met hout toe? Welke ontwikkelingen zien ze? En wat zijn consequenties als opdrachtgevers voor houtbouw kiezen?

Hout is duurzaam, voelt warm aan en heeft een fijne akoestiek. Het programma Tegenlicht zette met Houtbouwers de eigenschappen en mogelijkheden van hout flink op de kaart. Dat hout ook positieve invloed heeft op de gezondheid van gebruikers, is minder bekend. Hout werkt net als de natuur rustgevend en gezondheidsklachten nemen af, zo blijkt.

Bezwaren als brandveiligheid en gehorigheid vinden Patrick en Jean ongegrond. Al is het soms een puzzel om tot goede oplossingen te komen. Steeds kan slimmer en beter met hout gewerkt worden. Geprefabriceerd maakt het de bouwtijd korter. En verduurzamingstechnieken van hout vergroten de toepasbaarheid. Tegelijkertijd signaleren ze dat het kennisniveau over de toepassing van hout nog laag is.

De podcast Duurzame toekomst over houtbouw is op de DGMR website, Apple podcasts, Spotify, Google Podcasts en Buzzsprout te beluisteren via deze link:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer