Ga naar hoofdinhoud

Pouleyn dicht na nieuwe brand

Na een tweede brand afgelopen vrijdag heeft de West-Vlaamse timmerfabrikant Pouleyn voorlopig zijn deuren moeten sluiten. Eind januari leidde de nasleep van een eerste brand tot een explosie waarbij één dode en drie gewonden vielen.

Pouleyn is gevestigd in Vichte, een deelgemeente van Anzegem, en maakt exclusieve houten poorten, kozijnen, ramen en deuren.

 

Twee maanden geleden woedde er een silobrand bij het bedrijf, die werd geblust. Bij de opruimwerkzaamheden die volgden, ging het echter mis en ontstond er een explosie die het leven eiste van een medewerker van een externe opruimingsdienst. Drie anderen raakten gewond.

 

Sinds de brand zijn de silo’s voor de opslag van houtmot buiten gebruik. Houtstof en ander fijn houtafval werden vanaf dat moment na de bewerking van hout via een afzuigsysteem afgevoerd naar een container op het bedrijfsterrein.

 

Afgelopen vrijdag 22 maart bleek dat de houtresten in deze container aan het smeulen en roken waren. Toen de container onder toeziend oog van de brandweer leeg werd gemaakt, ontstond er een grote steekvlam. Het vuur werd snel gedoofd.

 

Na overleg tussen de brandweer, politie en burgemeester is besloten het bedrijf tijdelijk te sluiten. De nieuwe brand is momenteel in onderzoek.

Er waren in het bedrijf geen preventieve bluslijnen aanwezig, aldus de brandweer. (bronnen: HLN.be en HetNieuwsblad.be)

 

Foto: showroom Pouleyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer