Ga naar hoofdinhoud

Prijs voor LVL-verbinding

Een slimme LVL-paneelverbinding heeft de Open Source Wood challenge gewonnen. Het idee wordt simpel, maar effectief genoemd.

Metsä Wood’s Open Source Wood, een open platform dat mensen en innovaties in de houtbouwsector met elkaar in contact brengt, zette de wedstrijd op om slimme manieren te vinden om grote panelen van gelamineerd fineerhout (LVL) aan elkaar te koppelen. Het winnende idee – 1% Waste – is ontworpen door Nazar Shklianka, een architect uit Oekraïne. Hij ontving als prijs 5.000 dollar.

Eenvoudig schaalbaar

Shklianka bedacht een grote I-balkconstructie gebaseerd op het gebruik van twee lange platen als boven- en onderranden. De wandpanelen worden tussen de randen geplaatst en fungeren als een web. Een dunne houten lat verbindt de panelen met elkaar. Het systeem is sterk, eenvoudig schaalbaar en de hoeveelheid afval blijkt minimaal.

Bovendien biedt 1% Waste de mogelijkheid om de grootte van de muur te veranderen al naar gelang de behoefte. Het systeem laat zich aanpassen door het verbindende houten paneel te vervangen door een stalen plaat of door gebruik te maken van een half-lapverbinding.

Bekijk HIER het winnende ontwerp 1% Waste.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer