Ga naar hoofdinhoud

Priscilla (17) geeft goede voorbeeld

Priscilla van Kooten is pas zeventien, maar nu al uitgeroepen tot veiligheidsheld. Ze zorgt ervoor dat ze veilig werkt bij Verweij Houttechniek in Woerden.

Ieder jaar sterven naar schatting drieduizend mensen aan de blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Om dit aantal omlaag te brengen, vraagt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kader van het programma Preventie Beroepsziekten aandacht voor veilig werken. Mensen die op een veilige manier met gevaarlijke stoffen werken, worden benoemd tot veiligheidsheld en in het zonnetje gezet.

De eerste die deze titel in de wacht sleept is Priscilla van Kooten, die bij Verweij Houttechniek ramen, deuren en kozijnen freest, zaagt en afwerkt. Leermeester Mario Brons droeg haar voor als veiligheidsheld. “Priscilla weet precies te vertellen hoe je de verschillende machines zó bedient dat er het minste stof vrijkomt”, aldus Brons. Zo legt ze het hout altijd netjes langs de geleider op de frees, zodat er zo min mogelijk stof vrijkomt en checkt ze altijd of het stof ook daadwerkelijk in de afvoer verdwijnt.

Er worden dit jaar nog elf andere veiligheidshelden benoemd. Van de werkgever die extra investeert in de nieuwste technische maatregelen tot de werknemer die er altijd op let dat zijn of haar collega’s de veiligheidsvoorschriften naleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer