Ga naar hoofdinhoud

Probos: symposium over nut en noodzaak van bosinventarisatie

De Stichting Probos houdt op 3 oktober een symposium over de nut en noodzaak van bosinventarisatie.

Betrouwbare cijfers en informatie over de toestand van het bos zijn essentieel om ontwikkelingen in het bos te kunnen volgen in de tijd, zodat bossen op een duurzame manier beheerd kunnen worden.

Stichting Probos is gespecialiseerd in het verzamelen, bewerken en analyseren van deze data. De waarde hiervan bleek weer bij het tot stand komen van de Nationale bossenstrategie en provinciale bossenstrategieën. Ook het monitoren van de in deze strategieën geformuleerde doelstellingen vraagt om goed onderbouwde, systematische gegevensverzameling.

Samen met de partners van Staatsbosbeheer, Wageningen Environmental Research, Borgman Beheer Advies en Henny Schoonderwoerd deelt Stichting Probos graag de aanwezige kennis tijdens dit symposium.

Locatie bos symposium

Het symposium vindt plaats op dinsdag 3 oktober van 13 tot 18 uur in de collegezaal van Yuverta in Velp. Het aantal plaatsen is beperkt, aanmelden is nodig om verzekerd te zijn van deelname.

Jan Oldenburger neemt afscheid

Borrel voor Jan Oldenburger Met het symposium markeert Probos tevens het vertrek van Jan Oldenburger als directeur-bestuurder. Na 19 jaar heeft hij Probos per 1 juni verlaten. ‘De afsluitende borrel is bij dit symposium dus extra belangrijk’, aldus Probos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer