Ga naar hoofdinhoud

Punt achter bos- en houtconvenant

Stichting Bewust met Hout heeft het Convenant ‘Bevorderen Duurzaam Bosbeheer’ officieel afgesloten. In totaal 24 partijen schaarden zich achter dit branchebrede initiatief. Tijdens een goed bezocht webinar keken betrokkenen terug op wat er in de tussentijd allemaal bereikt is. En ook naar wat er nog bereikt kan worden.

Het Convenant ‘Bevorderen duurzaam bosbeheer’ ging in maart 2017 van start om hout uit duurzaam beheerde bossen tot gemeengoed te maken in Nederland. Naast het ministerie van Buitenlandse Zaken namen 13 branches in de hout-, bouw-, meubel- en retailketen eraan deel. Ook FNV, CNV en 7 maatschappelijke organisaties deden mee.
Diverse werkgroepen en acties richtten zich op het stimuleren van de vraag naar duurzaam geproduceerd hout. Daarmee gaven ze een impuls aan duurzaam bosbeheer wereldwijd. Dat is weer van groot belang voor het tegengaan van klimaatverandering en draagt bij aan duurzame ontwikkelingsdoelen.

Aanwakkeren van marktvraag

Duurzaam houtgebruik en bosbeheer begint met het stimuleren van de marktvraag. Deelnemers aan het convenant gingen daarom aan de slag met onderwerpen als Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO), Handelsketen, Communicatie en Business Case. Dit leverde veel aandacht op bij overheden en aangesloten sectoren voor de toepassing van duurzaam geproduceerd hout.

Klik hier voor alle presentaties van het webinar.

Lees ook: Webinar over duurzame houtinkoop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer